Et overflødighedshorn af musik og historiefortælling

Den 25.10.14 præcis kl. 14 går startskuddet til årets fortællefest på STARS i Vordingborg. Billetsalget er i gang.

Det er anden gang, vi gennemfører en fortællefest, og i år er der fokuseret på lokale kunstnere og musikere. Der er masser af gode kræfter her på egnen, så det har ikke været svært at finde de gode navne at tage af, siger Marianne Christensen, som er historiefortæller og koordinator for festivalen.

Marianne Christensen

Marianne Christensen

Vordingborg er en festivalby, og derfor er det naturligt at lægge en fortællefest her, hvor vi i forvejen har en lang tradition for mundtlig fortælling. Vordingborg fortællerkreds blev skabt i 2002 og har et utal af arrangementer bag sig.

Det helt særlige ved denne fortællefestival er, at der til hver forestilling er en fortæller og en musiker. Som målsætning ville vi være nytænkende, både med hensyn til at mixe genrer, aldre og indhold.

De medvirkende, som alle er særligt udvalgte, har fået den opgave enten at skabe noget nyt eller at gøre noget andet, end de plejer.

Programmet er meget alsidigt, og rummer forskellige genrer både inden for fortælling og musik.

Den kendte vise- og folkemusiker Peter Abrahamsen er for eksempel bedt om at møde op uden guitar for at fortælle om sin musik, og til gengæld bliver hans sange fortolket af den unge pianist Morten Fischer, som ellers er kendt for at spille jazzmusik.

Kåre Johannesen, velkendt historiker og stjerneformidler vil fortælle en erotisk historie fra 1300-tallet, imens Nadine Ezzaaf akkompagnerer med sit enestående smukke harpespil og sin engleagtige stemme.

Skuespilleren Steffen Sommerstedt fortæller eventyr med musikledsagelse af Benjamin Barfod, som spiller hang, et klangfult instrument, som han mestrer virtuost. Eventyrligt smukt.

Marianne Christensen har kigget dybt i sin dagbog fra tiden som au-pair i USA i begyndelsen af 70’erne, og hendes historier kædes sammen af MC Hansens poetiske country-agtige sange fra livet på landevejen som troubadouren med sin guitar.

Fra København kommer fortælleren Hans Laurens sammen med musikeren Andreas Ugorskij, og sammen vil de underholde med En østershistorie, om forførelse og romantik. Fransk Django Reinhardt-inspireret musik bliver omdrejningspunktet.

Pernille Stockfleth har fundet sammen med musikeren fra Fanø, Peter Michael Uhrbrand, som netop har modtaget Ken Gudman-prisen, og sammen er de modige nok til at turde improvisere på stemme, ord og percussion. Det er totalt uforudsigeligt og for-underligt.

Til afslutning går musikerne på scenen og jammer med Pernille Stockfleth og Hans Laurens, som improviserer aftenens sidste fortællinger frem.

Midt i programmet holdes en spisepause, hvor gæster og kunstnere sammen kan nyde en god gang ’Chili med eller uden carne’. Fortællefesten er tilrettelagt for det voksne publikum.

Billetsalget er i gang på www.stars.dk, hvor det fulde program også kan ses.

Fortællefesten er arrangeret i et samarbejde mellem Vordingborg Fortællerkreds og STARS.
Støttet af Vordingborg kommune og Kulturregion Sjælland.

 

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail