Vordingborg Middelalder Garde søger aspiranter blandt “frygtløse” stærke unge drenge og piger 17år+

26. november 2019

Vordingborg Middelalder Garde – et nyt idræts- og kulturhistorisk projekt.

Vordingborg Fægteklubs FUN&FIGHT voksenhold er igang med at træne og finde aspiranter til den nye Vordingborg Middelalder Garde.

En garde, der i middelalderrustning og med historiske våben skal kunne optræde som en parade-enhed, når byens middelalderhistorie skal promoveres i skuespil og ved officielle anledninger.

Garden skal også være en kamp-enhed uddannet til opvisning på våben lige fra stenalderens stokke til Star Wars lyssværd.

Noget for alle “drengerøve” med interesse for historiske kampformer.

Lokal deltagelse

Det er planen, at alle områder i kommunen skal stille med “krigere” der repræsenterer Møn-, Præstø-, Mern/Langebæk -, Lundby – og Vordingborg-området.

Sådan var det i middelalderen, når f.eks Valdemar Sejr på kongeborgen samlede Riddere og andre Hirdsmænd fra området, når de onde Vendere eller Hanseatere og Estere truede rigets sikkerhed.

Kulturhistorisk interesserede personer søges

Middelalder interesseret “godtfolk” fra kommunen er velkomme til at deltage i organiseringen af :

  • Et middelalder folklore fællesskab omkring Gardens aktiviteter.
  • Et årligt Middelalder Marked i Vordingborg med deltagelse af kampfolk og godtfolk fra kommunens egne lokale steder og fra områder i Nordtyskland, der dækkes af Fehmern Bælt projektets kulturprojekt. Estiske forbindelser er også velkomne.

Tidsplan for garden

Fægteklubben arbejder på, at være klar med en seværdig opvisnings-enhed fra primo februar 2020 og have opstillet en iklædt riddergarde i forbindelse festligheder d. 15. juni på Danmarks Borgcenter.

Garden tilbydes også med parade og kampopvisning til sommerens kommende markedsdage i kommunens store byer.

Hvis man overvejer, at sponsorere/”eje“ en komplet veluddannet ridder og en væbner er klubben klar med yderligere information om planerne for Gardens virke og sponsorers “value for money”.

Du kan og se FUN&FIGHT træningen hver onsdag fra kl. 18:30 – 20:30 i DGI-huset i Vordingborg, der har sponsoreret den første ridder/væbner i Vordingborg Ridderdistriktet.

Læs på nedenstående hverveplakat om forudsætningerne for at deltage i FUN&FIGHT træningen og gennemføre optagelsesprøven til Garden.

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...