Wagner og Liszt i Nordfalsters Koncerthus

Operasangerne Trine Bastrup Møller og Johannes Mannov opfører en ”fortællekoncert” om det særlige venskab, der bestod mellem komponisterne Franz Liszt og Richard Wagner. Ved flyglet sidder den brasilianske pianist Marcelo Amaral.

To af det 19. århundredes største europæiske musikpersonligheder, Wagner og Liszt, beundrede og ligefrem elskede hinanden og hinandens musik. Det livslange, kunstnerisk frugtbare venskabelige forhold blev dog sat under enormt pres, da Liszts datter Cosima forelskede sig i Wagner. Som skandaleombruste kunstnere og kendisser med personlige forbindelser til herskere og magthavere, var Wagner og Liszt hyppige gæster i avisernes sladderspalter og hvad der startede i inderlig hengivenhed, udviklede sig til en offentlig fejde om kunstnerisk originalitet, arvefølge og penge.

Fejden trækker sine tråde helt frem til vore dage blandt efterkommere og tilhængere af de to komponist-giganter, der næppe kunne have været mere forskellige: Wagner var sygeligt optaget af sig selv og sin musik og med ekstrem hang til at hævde sig, både i livsstil og som kunstner. Altid overforbrugende, finansielt på røven og på kant med øvrigheden. Liszt, der tidligt i sit eventyrlige liv var både velhavende og verdensberømt og på sin egen måde ekstravagant og storladen, var samtidigt meget generøs både som sponsor og som musikalsk læremester.

Forbindelsen Wagner/Liszt bliver belyst med musik, brevvekslinger og dokumenter fra de to komponisters samtid. Ved koncerten bliver der sunget og spillet arier og duetter fra Wagners operaer, udvalgte Wesendonck-Lieder og Liszts Petrarca-sonetter.

Trine Bastrup Møller er oprindeligt mezzosopran med en lang række roller i europæiske operahuse, men debuterede denne sommer som sopran i partiet som Tosca på Valdemars Slot og har netop sunget det store sopranparti i Verdis Requiem i Københavns Domkirke.

Johannes Mannov er en af Danmarks mest erfarne og alsidige sangere. Han har jævnligt været gæst på Den Kongelige Opera, men har som oftest sunget i udlandet, bl. a. på operaerne i Hamborg og Berlin, Bastilleoperaen i Paris og på flere operahuse i USA. Johannes Mannov er desuden professor i sang ved Hochschule für Musik i Nürnberg.

Pianisten Marcelo Amaral er ligeledes professor ved Hochschule für Musik i Nürnberg, hvor han underviser sangere og pianister i interpretation. Som akkompagnatør samarbejder han med internationale sangere og optræder jævnligt ved internationale musikfestivaler.

Fredag 2. november kl. 19.30

Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68

Billetter a 160/80 u. 18 år

www.orenaessaloner.dk

Trine Bastrup Møller Johannes Mannov

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...